(Українська) ЯК НАВЧИТИСЯ ПРОКИДАТИСЯ З БУДИЛЬНИКОМ?

Извините, этот техт доступен только в “Украинский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

ЯК НАВЧИТИСЯ ПРОКИДАТИСЯ З БУДИЛЬНИКОМ?

Якщо ти з тих, хто обіцяє собі встати, як тільки продзвенить будильник, але щоразу порушує обіцянку, – ця стаття для тебе. Ми розповімо, як легко вставати вранці.

Жодних 5 хвилиночок
Учені біхевіористи вважають, що звичка відкладати будильник на 5 хвилин – приємна, але шкідлива. Тому що із цих 5 хвилин і складається наше запізнення. Поспати трохи довше – заманливо й солодко, але тільки навчившись вставати за першим дзвінком будильника, ти зможеш прокидатися в потрібний час.
До речі, не варто ставити будильник раніше потрібного часу. Адже коли в тебе звичка відтягувати пробудження, ти можеш пропустити один потрібний тобі час. Хто знає, можливо, цього ранку в тебе доленосна зустріч чи важливі завдання. Тому не ризикуй!

Як рано вставати: розумні будильники
Утім якщо ти не можеш впоратися зі шкідливою звичкою відкладати будильник, є спеціальні розумні пристрої, які тобі в цьому допоможуть. Деякі з них такі гучні, що проблема, як прокинутися, одразу вирішиться сама собою.
Деякі будильники для смартфонів відключаються, лише якщо ти розгадаєш складну математичну загадку, а є навіть такі, які підключаються до твоєї банківської картки, і, поки ти не встанеш, починають знімати гроші.
Під ковдрою затишно, а у квартирі прохолодно. Перебравшись одразу в теплий домашній костюм, ти не відчуєш особливої різниці й не будеш більше боятися вставати вранці.

Ранкові ритуали
Завести ранкові ритуали так само важливо, як рано вставати. Адже саме вони зроблять твій ранок приємним, улюбленим і особливим та посилять бажання прокидатися, починати день.

Нехай це буде перевірка пошти, приготування сніданку, косметичні процедури, кілька сторінок детективу, перевірка сторіз – важливо, щоб це приносило тобі задоволення й асоціювалася з раннім ранком, коли тебе ніхто не турбує.

Час для себе
До речі, час, коли тебе ніхто не турбує, – один з найцінніших. І таке можливо найчастіше тільки вранці, поки всі ще сплять. Ти можеш робити те, що тобі подобається або просто насолоджуватися тишею. Будувати наполеонівські плани, малювати картини, вигуляти собаку та безліч інших справ. До того ж ранок – прекрасна пора, щоб зайнятися спортом.